مصرف گوشت قرمز به قیمت از دست دادن کلیه‌ها!

مصرف گوشت قرمز به قیمت از دست دادن کلیه‌ها!
5 آبان 1398 10 دقیقه
اشتراک گذاری:
یافته های علمی نشان می دهد که هرچقدر میزان املاح، فسفر، چربی و پروتئین موجود در مواد خوراکی مصرفی بیشتر باشد، وسعت و شدت نارسایی کلیوی نیز بیشتر می شود. گوشت قرمز یکی از مواد غذایی گران قیمت اما مضری است که حاوی سطح بالایی از این ترکیبات مضر می باشد؛ بنابراین به افرادی که دارای هرگونه نارسایی کلیوی هستند، توصیه می شود که از مصرف گوشت قرمز خودداری کنند، چراکه می تواند سلامت کلیه هایتان را به خطر بیندازد و مشکلات کلیوی را تشدید کند. متخصصین تغذیه معتقدند که جایگزین کردن گوشت قرمز حتی برای یک روز با دیگر منابع پروتئین، به حد قابل قبولی این خطر را کاهش خواهد داد.
مصرف زیاد گوشت قرمز باعث افزایش سطح کراتین خون می شود که برای مبتلایان به بیماری های کلیوی ازجمله نارسایی کلیوی بسیار خطرناک می باشد. در افرادی که با این عوارض دست وپنجه نرم می کنند، پزشک متخصص با ارزیابی سطح کراتین خون از طریق انجام آزمایش، دستور کاهش و یا حذف مصرف پروتئین را خواهد داد. حال آنکه گوشت قرمز یکی از مضرترین انواع پروتئین موجود می باشد که سطح بالایی از کراتین را در خون آزاد می نماید. اگرچه مصرف گوشت قرمز در افراد سالمی که هیچ گونه مشکل کلیوی ندارند، باعث بروز نارسایی کلیوی نمی شود، اما می تواند زمینه ساز بروز بیماری هایی نظیر اوره و نقرس گردد.
با توجه به مضرات مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز به نظر می رسد که این هشدارها کاملا به جا است و مصرف کننده ها باید بیشتر نسبت به این اخطارها هوشیار باشند.
زیاده روی در مصرف گوشت قرمز احتمال ابتلا به بیماری های قلبی و عروقی، فشارخون بالا، کلسترول خون و برخی از سرطان ها را افزایش می دهد. در نتیجه لازم است که با ترفندها و روش هایی اثرات منفی گوشت قرمز را کاهش دهید. سازمان های سلامت عمومی بی وقفه در حال هشدار دادن در خصوص مصرف بیش از اندازه گوشت قرمز هستند.
گوشت قرمز باعث بیمایر های مختلفی می شود. یکی از معروف ترین خطرات مصرف زیاد گوشت قرمز، ابتلا به سرطان روده ی بزرگ است که این مسئله در پژوهش های متعدد، به اثبات رسیده است.
گروهی از پژوهشگران اروپایی پس از بررسی عادات غذایی ۵۰۰ هزار نفر به این نتیجه رسیدند، افرادی که هر روز حداقل ۲ وعده ی ۸۰ گرمی گوشت قرمز یا گوشت فرآوری شده (مثل سوسیس و کالباس) مصرف می کنند، در مقایسه با افرادی که کمتر از یک بار در هفته گوشت قرمز می خورند، یک سوم بیشتر در معرض خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.
درتحقیق دیگری که پژوهشگران آمریکایی روی ۱۴۸ هزار نفر انجام دادند نیز نشان داده شد کسانی که زیاد گوشت قرمز مصرف می کنند، ۱۳ تا ۱۵ درصد بیشتر در خطر ابتلا به سرطان روده بزرگ هستند.
دانشمندان عوامل متعددی را در ایجاد  سرطان به دنبال مصرف گوشت قرمز سهیم می دانند، یکی از این مواد سرطان زا، آمین های هتروسیکلیک (HCAs) است که به دنبال کباب کردن یا سرخ کردن گوشت ایجاد می شود. البته این ترکیب در صورت پختن مرغ و ماهی در دمای بالا هم ایجاد می شود.
به غیر از سرطان روده ی بزرگ، به نظر می رسد که مصرف گوشت قرمز خطر ابتلا به سرطان پانکراس (لوزالمعده) را هم افزایش می دهد.
سرطان پانکراس یکی از بدخیم ترین سرطان هاست و نتایج یک تحقیق که در مجله انستیتو ملی سرطان آمریکا منتشر شده است حاکی از آن است که مصرف فراوان گوشت فرآوری شده (مانند سوسیس و کالباس) این خطر را تا ۶۸ درصد افزایش می دهد.